Har en akademiker brug for en fagforening?

By:

Ja, selv akademikere har brug for en fagforening lige så meget som alle andre. I princippet har alle, fra ufaglærte til ledere på højt plan brug for en fagforening. De eneste der ikke kan være medlem er selvstændige. De må klare sig med deres netværk.

At alle kan få brug for en fagforening skyldes, at ud over fagforeningens kerneområde, at forhandle på vegne af deres medlemmer og det er noget alle arbejdsmodtagere har fordel af, uanset uddannelsesniveau. 

Der hvor forskellen ofte ligger er i de forskellige service fagforeningerne ellers tilbyder deres medlemmer og hvad det koster at være medlem. De fleste fagforeninger har specialiceret sig i at servicere en bestemt faggruppe. Det skyldes også at de ofte er dem der forhandler på deres vegne og jo flere ens medlemmer, jo mere har de at skulle have sagt. Er du akademiker bør du derfor søge på fagforening akademiker.

De mange tilbud som fagforeningerne tilbyder deres medlemmer

Fagforeningerne har udviklet sig i takt med at arbejdsmarkedet har udviklet sig og deres medlemmer har efterspurgt andre ydelser. Det er blandt andet ved at de tilbyder deres medlemmer en lønsikring. Det er de færreste der i dag kan betale deres regninger med en udbetaling på knap 19.000 kr. før stat.

Derfor er det muligt at tegne en lønsikring. Det er muligt at tegne en forsikring der sikre dig et beløb på 80-90% af din nuværende løn i en periode op til 2 år. Prisen afhænger af hvor stort en procentdel og længde du ønsker. 

Det er muligt at få råd og vejledning fra erfarne rådgivere i forhold til din karriere. Hvad skal der til for at du bliver valgt til en ny stilling, hvordan kan du skifte fag eller retning og hvad gør du, hvis du har problemer på arbejdspladsen og har brug for juridisk vejledning og hjælp.

Posted in: fagforening