Hvad koster et skøde?

By:

Der kan være mange årsager til, at man skal sælge eller købe en ny bolig. Måske er det på tide med et nyt spændende kapitel pga. forhold på arbejdet, familien eller andet. Før man kan læne sig helt tilbage og nyde salget eller købet, er der en masse praktiske foranstaltninger, der skal styr på, før et salg eller køb kan gå endeligt igennem. En af de ting der skal styr på er udarbejdelsen af et skøde.

En essentiel del af enhver handlen er et skøde. Et skøde er et online dokument, der fastslår hvem ejeren af boligen er. Det er derfor ikke uvæsentligt, at man får udarbejdet et skøde, som er korrekt. 

Hvem kan hjælpe med et skøde? 

Advokater eller boligadvokater er bl.a. nogle af de fagfolk, som kan hjælpe med et skøde. De kan samtidig også hjælpe med at det bliver tinglyst – hvilket vil sige at skødet bliver godkendt. Tinglysning er derfor også en vigtigt del, når man skal udarbejdet et skøde. Hvis du vil have hjælp til formalia ved en bolighandel, så kan du med fordel opsøge en boligadvokat. 

Hvad er prisen på et skøde?  

Prisen på et skøde afhænger naturligvis af, hvilken advokat du kontakter. Opsøger man eksempelvis eBoligadvokat, så vil prisen være 2.500 kr. Herudover vil der også være en tinglysningsafgift, som skal tages højde for. Denne afgift vil bl.a. afhænge af boligens værdi og eventuelle lån der er taget i forbindelse med købet eller salget. Du kan læse mere om deres skøde priser her. 

En af fordelene ved at vælge eBoligadvokat er, at du ingen regning får, hvis din bolighandel heller ikke går igennem. På den måde er du også sikret, at du ikke står med ekstraudgifter, hvis handlen ikke skulle gå som planlagt. 

Denne boligadvokat kan bl.a. også bruges til at udarbejde skøder i forbindelse med familieoverdragelse og skilsmisse. Der er derfor gode muligheder for professionel hjælp og vejledning. 

Posted in: skøde