Hvorfor du ikke må kaste med sten i glashus

By:

Du har garanteret hørt det udtryk med, at man altså ikke skal kaste med sten, når man selv bor i et glashus, og det kan da lyde lidt mærkeligt, for hvem lyster lige at bo i et drivhus eller anden bolig, hvor folk kan kigge direkte ind – medmindre der er tale om materet glas.

Men man skal slet ikke tænke så praktisk i den her forbindelse, for der er selvfølgelig tale om et udtryk med en overført betydning, men fordi det netop er blevet brugt uendeligt meget, så er det efterhånden svært at se billedet for sig, fordi det er så gammelt at tænke på.

Man kan også bruge en afart, der hedder, at man ikke skal kaste med dværge, hvis man selv er en undermåler.

Det udtryk er der nok ikke lige så mange, der har hørt før, hvorfor der er større sandsynlighed for, at du forsøger at se det her billede for dig.

Men tilbage med selve hovedudtrykket, at man ikke bør kaste med sten, når man selv bor i et glashus.

Ved du egentlig, hvad man mener med det, eller har du hørt det så mange gange før, at betydningen er ved at forsvinde for dig?

Så er det nok på sin plads, at vi lige genopfrisker det for dig.

Det skal egentlig forstås som, at man ikke skal føre sig frem, gøre noget eller virke klog omkring et givent emne eller opgave, når man selv ikke har forstand på det, eller man gør det modsatte af, hvad man siger.

Dette kan lyde indviklet, men lad os prøve at komme med et eksempel: Du siger måske til dine børn, at de bør gøre rent på deres værelser, men samtidig ligner dit kontor en svinesti.

Du har selvfølgelig en forklaring på, hvorfor dit kontor ser sådan ud, og desuden er du den voksne og kan bestemme selv, men sådan ser mange børn jo også på det: de har deres forklaring på, hvorfor værelset ser ud, som det gør, og det er måske med vilje.

Så kan man her godt sige, at man som voksen kaster med sten, selvom man selv bor i et glashus og dermed ødelægger ens eget argument, når man kaster med stenen og baldrer ens rude.

Leder du reelt efter sten til udlægning eller lignende, så kan du skaffe det her: https://grusogaffald.dk/produkt-katagori/sten/ 

Posted in: sten