Medicinafhængig? Få hjælp på et misbrugscenter

By:

Er du misbruger? Måske vil du umiddelbart svare nej. Men her kan det godt betale sig for dig at tage et ekstra kig på dit forbrug af receptpligtig medicin.

Hvem kan blive misbruger?

Måske forbinder du mestendels ordet misbruger med de stakkels narkomaner som sprøjter sig i armen med heroin. Men det totale billede af misbrug i befolkningen er langt mere omfattende og nuanceret. En misbruger kan være operations patienten som har oparbejdet en afhængighed af smerte lindrende medicin, og derfor ikke kan leve uden. Eller det kan være den perfektionistiske mor som stjæler sine børns ADHD medicin for at kunne leve op til sine egne perfektionistiske standarder.

Ritalin, som udskrives til børn med den neurologiske lidelse ADHD, virker beroligende på disse patienter. På almindelige mennesker vil Ritalin præparater i stedet have en opkvikkende effekt som kan sammenlignes med amfetamin (speed) eller kokain. Og så er Ritalin uhyggeligt afhængighedsskabende.

Mange angst ramte mennesker bliver afhængige af de præparater som går under betegnelsen benzodiazepiner. Denne form for medicin virker dæmpende på angst symptomer, og er en erstatning for de tunge og meget vanedannende barbiturater som anvendtes i gamle dage.

Det har dog vist sig at benzodiazepiner er mindst lige så afhængighedsskabende som deres forgængere. Faktisk skaber benzodiazepiner så stærk en afhængighed at der kræves professionel nedtrapning hvis man ønsker at komme ud af sit misbrug. Ikke mindst på grund af de voldsomme abstinenser der opstår ved fravær af benzodiazepiner i systemet hos de patienter som forsøger at kvitte ”cold turkey”.

Få hjælp til at komme ud af medicin afhængigheden hos Behandlingscenter Stien

Du behøver således ikke at befinde dig i en bestemt social gruppe for at blive ramt af afhængighed. Ligeledes har alle mulighed for at få hjælp til at komme ud af misbruget. Hos Behandlingscenter Stien tilbydes effektiv behandling af alle former for misbrug – læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Posted in: Misbrugscenter