Sådan laver du den perfekte flæskesteg

01 april 2022 Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Hvis du ikke tidligere har lavet flæskesteg, kan det være, at du er lidt nervøs for, hvordan det skal komme til at gå. Det er jo et stort ansvar at tilberede flæskestege juleaften. Derfor er det noget, der ikke må gå galt. Stegen skal være gennemstegt, sværen skal være sprød! Derfor er det en god ide, at du studerer en opskrift grundigt, inden du kaster dig ud i at tilberede en flæskesteg. 

Et af de steder, hvor du kan finde en god opskrift på flæskesteg, er dk-kogebogen.dk. Det er en online kogebogen, en af de største på dansk, hvor du har mulighed for at finde opskrifter på stort set hvad som helst. Du kan derfor selvfølgelig finde en opskrift på flæskesteg, hvor der selvfølgelig tydeligt står, hvordan du kan få sværen på flæskestegen sprød. 

Flæskesteg

Få styr på tilbehøret også 

En flæskesteg kan selvfølgelig ikke stå alene, men skal selvfølgelig følges med det rette tilbehør – i hvert fald hvis du serverer den juleaften. Der går det ikke at afvige fra traditionen. Serverer du flæskesteg på andre tidspunkter af året, kan du godt eksperimentere med forskellige former for tilbehør til og dermed forny flæskestegen. 

Skal det være det klassiske tilbehør, skal du selvfølgelig have hvide og brune kartofler, brun sovs og rødkål. Det kan du også alt sammen finde opskrifter på på dk-kogebogen.dk, hvis du ikke har tilberedt det før. Hvide kartofler er jo intet problem, men også brune kartofler kan være noget af en kunst at lykkes med, hvis du ikke har prøvet det før.

Vil du variere tilbehøret til flæskestegen kan du for eksempel prøve at servere den med en grøn salat med æble og nødder i, eller at servere den i en hjemmelavet flæskestegssandwich. Begge dele er lækre at gøre dagen efter, da du højst sandsynligt kommer til at have mere flæskesteg, end hvad I kan spise på en dag. 

Flere Nyheder