Udnyt din have med højbede

By:

Højbede er populære og det skyldes ikke alene at de er pæne og dekorative, men også at de er praktiske og kommer i stort set alle former og størrelser der gør, at de kan passe ind i enhver have uanset størrelse. Det er muligt selv at bygge et højbed, men du kan også købe dem. Uanset om du køber dine højbede eller selv kaster dig ud i selv at lave dem, er der nogle praktiske tips der er værd at have i mente.

Tips og triks

Højbede er praktiske da de kan købes eller laves så de passer ind i alle havehjørner men det er en god ide ikke at lave dem bredere end 1,5 meter. Er de bredere end det kan det være svært at nå midten og kunne lue i hele højbedet. Det er også en fordel at der er plads imellem højbedene hvis du har flere. Der skal være plads nok til en trillebør eller en græsslåmaskine.

Det kan også være en fordel at få dem op i højden. Hvis bedet er højt er det nemmere at lue og du vil ikke få ondt i ryggen da du ikke på samme måde skal bukke dig. En sidste bonus, hvis de står hvor der er græs, er det svære for græsfrøene at flyve op i bedene.

Dæk de hvide flamingokasser

Mange vælger at dyrke deres tomater og agurker i flamingokasser, da det er nemmere i forhold til vanding. De er imidlertid ikke særlig kønne at se på, men det er muligt at lave eller købe højbede der dækker kasserne så man forener det praktiske med det smukke. Det samme gælder for plantesækkene. De er praktiske og kan nemt udskiftes hver forår, men kønne er de ikke sådan en plastikpose med jord. Det kan løses ved hjælp af et højbed der passer til en plantesæk.

Posted in: højbed